Tuesday 28. February 2017

How to find us

Tutzing in Germany

Tutzing is located about 40 km in the south of Munich at the western shore of lake Starnberger See. Please click Öffnet externen Link in neuem Fensterhere.

From Munich to Tutzing

The village can easily be reached by public transport including regional trains from Munich with destination Garmisch-Partenkirchen or Kochel or also the S6 Munich public transport line from Munich to its final destination Tutzing.

Going by car and approaching from Munich you take the motorway A95 towards Garmisch-Partenkirchen with destination Starnberg. In Starnberg you either choose the state road at the lake's western shore in southern direction with destination Tutzing or you take the B2 federal road towards Weilheim with destination Traubing. In Traubing you turn left and follow the signs guiding you to Tutzing.

The location of the Evangelische Akademie Tutzing

It takes you about 10 minutes to walk from Tutzing station to the Evangelische Akademie via Bahnhofstrasse, Hallberger Allee and Hauptstrasse.

Preview:

Kanzelrede - mit Simone Fleischmann
12. März 2017

Kirche öffnet sich der Welt! Kanzelreden finden ihre Themen in jeder ernsthaften Auseinandersetzung mit dem geistigen, politischen, sozialen und kulturellen Leben.

Krise der Parteiendemokratie?
Krise der Volksparteien?
24. - 26. März 2017

Der Club ist ein Seismograph für gesamtgesellschaftliche Debatten. In Zeiten radikaler Umbrüche gibt er Impulse für weitsichtige politische Strategien.
Frühjahrstagung des Politischen Clubs - Es ist nur noch die reine Vortragsteilnahme möglich!